Advertentie

Een spoor van vernieling

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Nadat vanaf 1522 in verschillende landen beeldenstormen hadden plaatsgevonden, sloef in 1566 ook in Nederland de vlam in de pan. De populaire gedachte dat grote menigten de beelden van vrijwel iedere kerk kapot sloegen, is echter niet juist. Lang niet overal werd gebeeldenstormd en in veel kerken was de schade gering. Het verdwijnen van de katholieke kerkinterieurs was een langdurig proces. Vreemd genoeg is er weinig onderzoek gedaan naar de wijze waarop in deze periode met de beelden en andere katholieke voorwerpen werd omgesprongen.
Dit boek biedt een overzicht van wat de beeldenstormers bezielde, hoe ze te werk gingen en welk objecten specifiek wrevel opriepen en waarom. Daarnaast wordt onderzocht wat er nu eigenlijk uit de kerken verdween tijdens de beeldenstormen en de periode van Reformatie die daarop volgde, wat er bewaard bleef en welke keuzes daaraan ten grondslag lagen.
Genre
Non-fictie
Serie
Zeven Provinciën Reeks
Aantal pagina’s
104
Uitgeverij
Uitgeverij Verloren b.v.
ISBN
9789087047733
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic