Advertentie
Eenzaam in de oorlog

Eenzaam in de oorlog

11
Gelezen 13 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 2
Junior Lijsten 2 Spots 1   Topics 0
Met grommende motoren rijden vrachtauto’s de straat in. Het dreigende geluid vult zijn kamertje en Eddy voelt de trillingen van de zware wagens in zijn bed. Het lijkt alsof de monsters regelrecht naar binnen rijden. Droomt hij dit? Is het een nachtmerrie? Piepende remmen, marcherende zware laarzen, het lawaai is nu overal en hij draait zich om tussen zijn bezwete lakens. Met zijn handen tegen zijn oren probeert hij zichzelf tegen de herrie te beschermen, maar het wordt harder en harder.

1944. Eddy weet: hij is nergens veilig. Gescheiden van zijn ouders moet hij onderduiken, steeds weer op een ander adres – achttien verschillende – en telkens bij andere mensen. Nooit hoort hij ergens bij, altijd vormt hij een gevaar voor anderen en doordat hij steeds moet hoesten, ook voor zichzelf. Lukt het om uit handen van de Duitsers te blijven? Als hij maar niet naar Westerbork hoeft…

Martine Letterie baseerde dit verhaal op de oorlogsherinneringen van politicus Ed van Thijn.
Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Uitgeverij Leopold B.V.
Laatste editie
10 maart 2015
ISBN
9789025867607 , 9789025867423
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

indrukwekkend

door: Chantaalllx 1 like
Indrukwekkend verhaal! Een jongen die helemaal alleen, elke keer weer bij een ander onderduikadres moet schuilen en ook nog eens ziek is. Martine Letterie schrijft prachtig! Zeker een aanrader!

Boeiend verhaal

door: EMBV 1 like
Onlangs een bezoek gebracht aan Voormalige Kamp Westerbork. Indrukwekkend. Daar het boek ” Eenzaak in de oorlog” gekocht. Martine Letterie schreef dit boek in opdracht van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Zij heeft daarvoor samengewerkt met verschillende ooggetuigen van de Tweede...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook