Advertentie
Elio di Rupo

Elio di Rupo

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Mijn vader kwam hier aan in 1947 met één houten koffer, die ik trouwens nog steeds in mijn bezit heb. Omdat hij enkele maanden later zijn vrouw met de zes kinderen wilde laten overkomen, kreeg hij een houten barak toegewezen. Mijn moeder vertelde altijd dat ze er op elkaar gepakt zaten als haringen in een ton. In één van die barakken hebben ze mij dus gemaakt.'
Dit is het verhaal van een Italiaanse immigrantenzoon die zich ontpopt tot een van de belangrijkste politici van het land. Als doctor in de scheikunde had Elio Di Rupo voor een academische carrière kunnen kiezen, maar hij werd schepen, parlementslid, burgemeester en minister. Dit boek vertelt zijn leven, zijn engagement en zijn visie op Wallonië en Brussel, Vlaanderen, België en op een wereld in crisis.
Nooit eerder sprak Elio Di Rupo zo open. Zijn verhaal is oprecht, vaak amusant, soms openbarend. Hij doorspekt zijn verhaal met talloze anekdotes van zijn eerste verkiezing tot de jongste institutionele onderhandelingen van 2011.
'Voor mij is politiek de omzetting van onze verontwaardiging in het uitoefenen van de macht om te vechten tegen het onrecht.'
Genre
Mens & Maatschappij
Historische biografieen
Aantal pagina’s
177
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
Laatste editie
12 december 2011
ISBN
9789401401272
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic