Advertentie

En toen moest ik mijn broer doodbijten

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0
Daar ligt hij op de weg. Naakt. Levenloos. Als een stuk aangeschoten wild. Een dode rebel. Plots voel ik geen angst meer vorr ‘de vijand’. Dit had van onze kinderen kunnen zijn. Het was van onze kinderen! Ontvoerd. Gefolterd. Gehersenspoeld. Gedwongen te plunderen en te doden om te overleven.
En toen moest ik mijn broer doodbijten is het aangrijpende dagboek van Els De Temmerman over twee jaar leven en werken met ex-kindsoldaten in een opvangcentrum in Lira, Noord-Oeganda. Het boek beschrijft de moeizame pogingen om de zwaar gehavende kindsoldaten opnieuw te integreren in de samenleving en de frustrerende strijd om een einde te maken aan deze extreme vorm van kindermisbruik.
Tegelijk is het een boeiende zoektocht naar het wezen van het Kwaad. Het boek graft in de psychologie en motieven van de internationaal gezochte rebellenleider Joseph Kony, via interviews met zijn moeder, zijn broer, zijn topcommandanten, een klasgenoot en zijn favoriete seksslavin. En toen moest ik mijn broer doodbijten geeft bovenal een dieper inzicht in de vicieuze cirkel van armoede en geweld in Afrika, de dilemma’s van de hulpverlening en het zelfbestendigende karakter van oorlog.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
311
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789052409573
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic