Advertentie

Erfbeesten

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Op (boeren) erven waar steenuilen broeden komen ook veel andere interessante dieren voor. Erfbeesten is een boekje over deze dieren en hun relatie met steenuilen. Sommige staan op de prooilijst, zoals muizen, regenwormen en meikevers. Voor andere - zoals de bosuil en de steenmarter - moet de steenuil zelf op zijn hoede zijn. Kauwen en holenduiven concurreren om nestplaatsen en kerkuilen en torenvalken delen de voorliefde van steenuilen voor muizen. In totaal passeren 26 soorten de revue. Interessante wetenswaardigheden worden gecombineerd met informatie over wat u kunt doen om het uw erfbeesten naar de zin te maken. Gelardeerd met een sausje humor; lezen moet immers ook leuk zijn. De prachtige foto's maken het boekje niet alleen een genot om te lezen, maar ook een lust voor het oog.

Met de steenuil als centrale soort laat dit boekje zien dat een (boeren)erf waar het voor steenuilen goed toeven is, ook veel andere soorten geschikte leefomstandigheden vinden. Met elkaar vormen ze een levensgemeenschap - een eetgemeenschap ook - waarin elk erfbeest zijn eigen rol speelt en erbij hoort.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
80
ISBN
9789090318202
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic