Advertentie

Evita

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Het buitenechtelijk geboren meisje Eva Ibarguren ontvlucht op 15-jarige leeftijd de armoede van het Argentijnse platteland om in Buenos Aires op het toneel haar geluk te beproeven. Door haar voortvarendheid, charisma en snel ontluikende schoonheid wordt zij al spoedig de maîtresse van kolonel Juan Perrón. Uiteindelijk brengt Evita, zoals men haar in de grote stad is gaan noemen, het tot de stralende 'First Lady' van Argentinië.
Miljoenen in armoede levende Argentijnen beschouwden de beeldschone Evita als een heilige die ziekenhuizen en woningen liet verrijzen en hun voedsel en kleding schonk. De ware Eva Perrón achter deze prominente politieke persoonlijkheid bleef echter voor hen verborgen. Het volk creëerde verschillende ideaalbeelden van Eva, zoals de ontwapenende 'Santa Evita, 'vrouwe der hoop' 'en beschermster der armen, en later de revolutionaire, feministische Eva van het moderne peronisme. Slechts weinigen kenden haar schaduwzijde- de meedogenloze en machtswellustige vrouw die gelden uit liefdadigheidsfondsen verkwistte aan een luxueus leventje in weelde en decadentie, temidden van de allerrijksten.

Lang na haar dood waart haar geest nog rond in Argentinië. Haar gebalsemde stoffelijk resten, door de regering verborgen om een volksopstand te voorkomen, zijn pas in 1976 aan de aarde toevertrouwd. Haar charisma leeft onverminderd voort: in het huidige Argentinië is zij nog steeds even heftig bemind en gehaat als direct na haar dood.
John Barnes belicht de vele tegenstellingen die de legendarische Eva Perrón (1919-1952) in zich borg in een biografie die leest als een meeslepende roman.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
185
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9022981851
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic