Advertentie
Fonkelend van woede

Fonkelend van woede

2
Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 8 Favoriet 1 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0

We zijn boos, en hebben alle recht dat te zijn. We worden te weinig betaald en zijn overwerkt. We zijn te gevoelig of niet gevoelig genoeg. Te slordig, of te snel. We worden lastiggevallen, maar daar hebben we zelf om gevraagd.
Anders dan de levenslange lessen die het tegenovergestelde beweren, is onze woede een van de krachtigste antwoorden op persoonlijke en institutionele onderdrukking. Maar we hebben zo lang onze boosheid binnen moeten houden dat het ons lichaam en onze geest heeft aangetast. Toch is onze boosheid een cruciaal middel, een radar voor ongelijkheid en een katalysator voor verandering. Gebruik je woede!
In Fonkelend van woede betoogt Soraya Chemaly dat woede niet is wat vrouwen in de weg staat, maar de weg ís. Zij biedt daarmee een vonkend nieuw begrip van een van de meest basale emoties.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
De Geus
Laatste editie
16 april 2019
ISBN
9789044541533 , 9789044541496
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Keuze van de redactie
Lieke Roovers Hebban Recensent

Waarom is de vrouw boos?

door: Lieke Roovers 3 reacties 1 like

In juni werd bekend dat ze bij de Technische Universiteit van Eindhoven voorlopig alle vacatures alleen voor vrouwen open zouden stellen. De reacties waren nogal voorspelbaar. Ophef natuurlijk. ‘Nu gaan er allemaal ongeschikte vrouwen aangenomen worden!’ ‘Je wilt toch niet via positieve...

Mokerslag

door: Els Van Haute 2 likes
Fonkelend van woede. De kracht van de boosheid van vrouwen door Soraya Chemaly ‘Een boek als een strijdkreet.’ volgens The Guardian en dat klopt volledig. De cover (mooi) dekt echt de lading. Fonkelend van woede is een feministisch, activistisch, strijdvaardig boek. Chemaly heeft dit dikke...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook