Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Fotomodel gezocht

In de thriller Fotomodel gezocht portretteert de Vlaamse schrijfster Aloka Liefrink de ervaringen van een jonge, onzekere vrouw die verzeild raakt in de wereld van louche modellenbureaus en cyberseks (bonnasses). Het boek beschrijft de innerlijke strijd van hoofdpersoon Jolien tegen de psychische manipulatie en fysieke beproevingen. Met deze thriller beoogt de auteur jonge vrouwen te waarschuwen tegen de schaduwzijden van internet, social media en de modellenwereld.

Wanneer de ouders van hoofdpersoon Jolien uit elkaar gaan, vindt haar moeder – via Facebook – haar onbeantwoorde jeugdliefde: Robert, terug. Deze keer lijkt de liefde wederzijds. De vraag is echter met welke motieven Robert in deze relatie stapt? Dat wordt stukje bij beetje duidelijk als Joliens moeder plotseling overlijdt. Op haar vader kan ze niet rekenen, want die is als gevolg van een promotie voor onbepaalde tijd naar het buitenland vertrokken. Kort na het overlijden van haar moeder verhuist Jolien onder valse voorwendselen met haar ‘stiefvader’ Robert naar een vervallen bungalow.

Robert ziet in Jolien het perfecte model om van zijn modellenbureau ‘Shoot’ een succes te maken. Hij belooft haar een glamourleven als covergirl van een gerenommeerd magazine. Maar Robert opereert niet alleen en voordat Joliens dromen werkelijkheid worden, wordt ze gedwongen tot drugsgebruik, het volgen van diëten en steeds oneerbaardere fotosessies, die haar totaal uit evenwicht brengen. Maar daar blijft het niet bij. Lukt het Jolien om zich aan de psychische en fysieke beproevingen te ontworstelen?

Fotomodel gezocht is een vlot geschreven thriller over de ervaringen van een jonge, onzekere vrouw met de uitwassen van de modellenwereld, social media en obscure internetsites. Door te kiezen voor de thriller als drager van haar boodschap, beoogt de auteur jonge vrouwen aan te spreken en te wijzen op de risico’s die kleven aan de randverschijnselen van de modellenwereld en lichtzinnig gebruik van social media en internet.
Toon details

Recensies (21)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is Fotomodel gezocht het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Fotomodel gezocht

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.