Advertentie

FRANKLIN Een Nederlands bevrijdingsverhaal

2
Rank 994 Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 2
Young adult   Topics 0
September 1944.
Kort na Operatie Market Garden − bij het begin van de bevrijding van Nederland − hebben de Afro-Amerikaanse soldaat Franklin en het Nederlandse meisje Liesbeth een innige romance. Franklins plotselinge verdwijning blijft lang een familiegeheim, totdat hun kleindochter Frances vele jaren later op zoek gaat naar haar afkomst.

FRANKLIN: Een Nederlands bevrijdingsverhaal vertelt over Franklin en Liesbeth en daarmee ook over Afro-Amerikaanse bevrijders. Het boek is gebaseerd op historische bronnen zoals dagboeken van Nederlanders en herinneringen van Afro-Amerikaanse soldaten aan het gesegregeerde Amerikaanse leger, de bevrijding van Europa en hun contacten met de Nederlandse bevolking.
Genre
Young adult
Illustraties
Brian Elstak
Aantal pagina’s
152
ISBN
9789083002859
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Een interessant graphic novel

door: A van Steeg 1 like
Franklin vertelt een verhaal kort na de Operatie Market Garden. Het is dan september 1944. De subtitel luidt: Een Nederlands bevrijdingsverhaal, maar de tekst is niet alleen maar Nederlands in deze graphic novel. Het verhaal is gebaseerd op historische bronnen, waaronder dagboekfragmenten. Het boek...

Dit boek zou verplicht moeten worden op school. Een ware eyeopener!

door: Mieke Schepens 1 like
Voor in het boek staat een hier heel toepasselijke quote van James Baldwin: "History is not the past, it is the present. We carry our history with us. We are our history." Dit verhaal is gebaseerd op historische bronnen. Er is zoveel wat ik nog niet wist over onze bevrijders in de Tweede...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook