Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Gabrielle Petit
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 5 3 1 2 0 1 1

Gabrielle Petit

Rank 601 Gelezen 9 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 18 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Spots 1   Topics 0

Ze was de eerste arbeidersvrouw in Europa die een standbeeld kreeg. Haar leven werd twee keer verfilmd in Hollywood. Toch is Gabrielle Petit in de vergetelheid geraakt. De internationaal gerenommeerde historica Sophie De Schaepdrijver vertelt het boeiende levensverhaal van de jonge patriottistische vrouw die tijdens de Eerste Wereldoorlog in België spioneerde voor het Britse leger, tot ze in 1916 door de Duitsers werd ontmaskerd en voor een vuurpeloton kwam te staan. Sophie De Schaepdrijver wekt Gabrielle Petit opnieuw tot leven in deze beklijvende biografie.

Genre

Recensies (2)

Keuze van de redactie

Leven en dood van de Belgische Jeanne D’Arc

door: Nathalie B1 7 reacties

Sophie barones De Schaepdrijver is een wereldwijd erkende Belgische historica, die sinds 2000 les geeft aan de Pennsylvania State University. Ze publiceerde al verschillende werken over de Eerste Wereldoorlog, migratie, 19de-eeuwse steden, nationalisme, enz. zoals haar standaardwerk De Groote...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Gabrielle Petit

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.