Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gebroken jeugd

‘Dit boek grijpt de lezer bij de keel en laat niet meer los.’

Shy Keenans openhartige boek Gebroken jeugd is een moedige aanklacht tegen lichamelijke, emotionele en seksuele kindermishandeling. In Gebroken jeugd vertelt ze over haar dieptragische kinderjaren. Al vanaf haar vroegste jeugd werd ze met grote regelmaat geslagen door haar moeder. Dat ging er zo hard aan toe dat Shy op haar eerste schooldag vrijwel doof en bijna blind was. Haar stiefzus had er plezier in kokend water over haar te gieten. En keer op keer werd ze misbruikt door haar stiefvader.

Het systeem zorgverleners dat Shy had moeten opvangen – van onderwijzers en buren tot politie en kinderbescherming – keek weg van de situatie waarin het meisje zich bevond en hield haar moeder en stiefvader een hand boven het hoofd. Op 10-jarige leeftijd werd Shy door haar ouders meegegeven aan een bende havenarbeiders. Ze werd wreed aangevallen en voor dood zwaargewond achtergelaten.

Na Shy’s herstel van een schedelbreuk volgde een rollercoaster aan ervaringen: een bijna-zelfmoord, verblijf in de gevangenis en verschillende langjarige psychiatrische behandelingen.

Als twee echtparen Shy onder hun hoede nemen weet ze zich stapje voor stapje te ontworstelen aan de trauma’s van haar jeugd. Ze groeide uit tot een internationaal bekende juriste. Zes jaar geleden zorgde haar emotionele getuigenis ervoor dat haar stiefvader en zijn helpers werden veroordeeld voor een lange reeks misdaden tegen kinderen.

De schokkende ervaringen van Shy Keenan leggen de extreme wreedheid tegen kinderen bloot waartoe sommige volwassenen in staat zijn. Maar ze vertellen ook het verhaal van hoop, moed en een groot doorzettingsvermogen.

Shy Keenan is mede-oprichter van de organisatie Phoenix Survivors die strijdt tegen kindermisbruik en voor de belangen van slachtoffers. De Britse overheid erkent haar werk als uiterst waardevol en kozen haar tot Woman of the Year.
Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Gebroken jeugd het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Gebroken jeugd

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.