Advertentie

Geen taboe voor Theroux

11

Rank 1388 Gelezen 11 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 45 Favoriet 1 Recensies 2
Non-fictie Lijsten 2 Spots 2   Topics 0
In Geen taboe voor Theroux neemt Louis Theroux je op aanstekelijke wijze mee op reis door zijn onverwacht succesvolle carrière, die zich ontwikkelde van zijn schoorvoetende toezegging aan de BBC om een eigen serie te maken tot zijn prijswinnende documentaireseries. Hij beschrijft zijn vele ontmoetingen met de meest extreme subculturen, van racistische milities in de VS, professionele worstelaars, en de gevaarlijkste gangs in Johannesburg tot zeer zware drinkers in Londen. Daarnaast vertelt hij over zijn specials met Britse publieke figuren, onder wie de door hem bewonderde Jimmy Savile. Latere onthullingen over Saviles verleden dwongen Theroux de aard van het kwaad, dat hij jarenlang had proberen te doorgronden, in een nieuw licht te bezien.

Geen taboe voor Theroux is vintage Theroux: vol droge observaties, bijzondere ontmoetingen en zelfspot, maar tegelijkertijd begripvol en eerlijk. Een must voor alle fans van een van 's werelds bekendste documentairemakers!
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Vertaald door
Rob Kuitenbrouwer en Pon Ruiter
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
15 november 2019
Laatste editie
15 november 2019
ISBN
9789026342806 , 9789026342813
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Kees van Duyn
Rapporteer deze bijdrage

Advertentie

Recensies (2)

Keuze van de redactie
Kees van Duyn Hebban Recensent

Leest als een documentaire, boeit als een film

door: Kees van Duyn

De Brits-Amerikaanse documentairemaker Louis Theroux begon zijn journalistieke carrière bij de gratis weekkrant Metro Silicon Valley en vervolgde die in 1992 bij het inmiddels opgeheven satirische maandblad Spy Magazine. Twee jaar later werd hij correspondent bij TV Nation, een – eveneens –...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Geen taboe voor Theroux

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.