Advertentie

Geluid van bananen

1

Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Op het dakterras van een flatgebouw in Oost-Beiroet staat een Filippijns dienstmeisje te huilen. De conciërge die haar vanaf de overkant van de straat bespiedt, vraagt zich gebiologeerd af of ze nou spleetogen heeft of niet... Die heeft ze niet, ze heeft Palestijnse ogen. Hoe kan dat? En waarom huilt ze? Welke antwoorden komt ze zoeken in Beiroet?

In het deftige Oxford worstelt de Turkse promovenda Deniz met haar proefschrift, haar relatie en zichzelf. Na stevige kritiek van haar promotor beseft ze dat ze zich te veel afzijdig heeft gehouden van haar onderwerp: het Midden-Oosten. En dus gaat ze op weg naar waar het allemaal gebeurt: Beiroet.

Beiroet zal beide jonge vrouwen een plaats geven in haar geteisterde midden. Daar waar de politieke en religieuze facties niet te tellen zijn, alle talen van de wereld worden gesproken, en eenieder zijn eigen pijn en zijn eigen verhaal meesleept, juist daar doorstaat de liefde de moeilijkste omstandigheden. Ook Filipina en Deniz zullen er hun eigen verhaal leren schrijven. Een verhaal over identiteit, politiek en liefde.

'Een onvergetelijk verhaal over onvermoede liefdes in een broeierig en verscheurd Beiroet. Dit is wereldliteratuur!' - Murat Isik, auteur van VERLOREN GROND

'Ece Temelkuran heeft zo veel ogen dat ze de wereld kan bezien vanaf bijna tienduizend verschillende plaatsen. Daarom is HET GELUID VAN BANANEN een unieke roman.' - Sabit Fikir
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Margreet Dorleijn
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
Eerste editie
27 november 2013
Laatste editie
28 november 2013
ISBN
9789461641847 , 9789055156870


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Geluid van bananen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken