Gesprekken met mijn kleindochter

Alfons Vansteenwegen neemt de rol op zich van wijze opa. Hij voert een ingebeeld gesprek met Ella, een kleinkind. Hij wil belangrijke waarden doorgeven en bijzondere levensvragen niet uit de weg gaan. Ella is een echte vraagstaart.
De meest verscheiden onderwerpen passeren de revue. Het gaat over vrijheid, geduld en vriendschap, maar ook over de betekenis van de dood, van politiek en over wat een mens tevredenheid schenkt. Deze dialogen over belangrijke levensdomeinen vormen stof tot nadenken en wie weet ook een aanzet om met anderen van gedachten te wisselen.
Prof. ALFONS VANSTEENWEGEN (1941) is psycholoog, relatietherapeut, seksuoloog en filosoof, gehuwd met Maureen Luyens. Hij heeft vier kinderen en 13 kleinkinderen. Hij is auteur van een aantal bestsellers over partnerrelaties waarvan Liefde is een werkwoord vijftig keer is gedrukt en in twaalf talen is uitgegeven. Zijn werk werd bekroond met internationale prijzen, waaronder de Gold Medal, Life Time Achievement in Sexuology, World Association of Sexual Health, Glasgow 2011 en de Van Emde Boas-van Ussel-prijs, Nederlandse Vereniging voor Seksuologie, Utrecht in 2006. Hij is een bekend spreker in Nederland en Vlaanderen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Gesprekken met mijn kleindochter het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.

Reageren op Gesprekken met mijn kleindochter