Advertentie

Gigantisme

4
Rank 4974 Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Een verrassende diagnose met remedie van onze ontspoorde economie Onze wereld lijdt aan gigantisme. De topbedrijven en -organisaties worden steeds groter en machtiger. Dat Champions' League-effect doodt gezonde concurrentie, leidt niet tot duurzame groei en brengt de mens in verdrukking, met welvaartsziektes als burn-out of obesitas tot gevolg. Een gezonde toekomst voor onze economie zal kleiner, trager én gelukkiger zijn. Geen utopische economie, maar een economie die rekening houdt met alle dimensies van de mens: het sociale, het ecologische en het economische. Een economie die zich niet laat leiden door groeiobsessie en de volgende generaties met schulden opzadelt, sociale scheeftrekkingen veroorzaakt en het milieu zwaar belast. Noels pleit er in 10 stappen voor de spelregels bij te stellen om de giganten te temmen, en het individu terug een plaats te geven in de wereldeconomie. Geert Noels is macro-econoom en veelgevraagd opiniemaker over financiële en economische onderwerpen. 100.000 mensen volgen hem elke dag op Twitter. Zijn visie op de financieel-economische toekomst schreef hij neer in de bestseller Econoshock, bekroond met de ABNAMRO-publieksprijs voor het beste non-fictieboek. Van dit boek werd ook documentaire gemaakt.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
240
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
18 november 2019
ISBN
9789077445372
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 1 4 3 3 0 2 0 1 0

Artikelen over Gigantisme

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Hebban recensie

    Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Tegen het nepkapitalisme!

‘WeWork, of: hoe je in twee maanden 35 miljard aan waarde kunt verliezen’ kopte NRC op 1 november 2019 met daaronder:

‘Bubbel barst – Het Amerikaanse kantoorverhuurbedrijf WeWork verloor in luttele weken voor miljarden aan waarde, maar de oprichter vertrok als miljardair. Hoe kan zoiets gebeuren?’

Ja, hoe kan het dat dhr. Neumann vertrekt met anderhalf miljard dollar in zijn broekzak, terwijl...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook