Advertentie
9200000114705032

Gilbert Van Schoonbeke

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Het zag er niet zo goed uit voor de 24-jarige Gilbert v an Schoonbeke (1519-1556). Hij was een onwettig kind en kon dus niet erven van zijn ondertussen overleden vader, nochtans een welstellende Antwerpse poorter. Maar het tij keerde een jaar later. Van Schoonbeke huwde in 1544 de 17-jarige Elisabeth Hendricx, wél wettig kind en vooral de enige erfgenaam van een welgestelde vader. Van zijn eigen vader had Van Schoonbeke weliswaar geen geld gekregen, maar wel de gave om te speculeren op de aan- en verkoop van gronden. Dat deed Van Schoonbeke succesvol. In geen tijd zorgde hij voor de bouw van nieuwe Antwerpse stadswallen, de uitbreiding van de haven met industrieterreinen en was hij verantwoordelijk voor de aanleg van nieuwe straten, ongeveer een derde van de toenmalige stad. Hij werd vriend van de rich and the famous en zelfs keizer Karel logeerde liever bij Van Schoonbeke dan bij de plaatselijke overheid. In deze prachtige graphic novel van de jonge graficus Koen Aelterman komt de wereld van Gilbert v an Schoonbeke rijkelijk tot leven. In zijn vrije tijd doet Koen Aelterman aan theater en musical en speelt hij in de rockgroep van zijn broer. Professioneel tekent hij onder andere illustraties, muurschilderingen, animatiefilmpjes en graphic novels.

Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Laatste editie
10 september 2019
ISBN
9789460018213
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Weldoener of dooddoener

door Koen Driessens op 29-09-2019

De stripbiografie van de zestiende-eeuwse lobbyist en projectontwikkelaar Gilbert van Schoonbeke is een verdienstelijke poging van illustrator Koen Aelterman om een onbekend, maar daarom niet minder oninteressant personage onder de aandacht te brengen. Echter, een grafisch meesterwerk is het boek bepaald niet en ook aan het hoofdpersonage blijft een vis-noch-vlees-gevoel kleven.

...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook