Grijze wolven

Duizenden Turken brengen in de Hasseltse Grenslandhallen de Grijze Wolven-groet. 0ntvoeringen. Handel in vals geld. Niemand op straat zonder wapen op zak. Drugshandel. Absolute gehoorzaamheid aan de Turks-Nederlandse voorzitters. Illegalen in de moskee en infiltratiepogingen in Nederlandse politieke partijen: het zijn allemaal onderdelen van de spannende zoektocht naar de Grijze Wolven van het journalistenduo Mehmet Ülger en Stella Braam.

Mehmet Ülger meldde zich aan als geïnteresseerde bij organisaties van Grijze Wolven in onder meer Rotterdam en Amsterdam. 0ok Stella Braam ging naar de Wolven toe. De twee verschaffen een kijkje in de keuken waar Turkse jongeren voor het Grote Ideaal worden gewonnen. Doel van de Grijze Wolven is niet alleen de vestiging van het groot-Turkse rijk, om - uiteindelijk - de enige natie ter wereld te worden. In Nederland, België en Duitsland streven zij bovendien de totale non-integratie na.

De Grijze Wolven zijn terug van weggeweest. Na hun ondergrondse bestaan hebben ze zich in talloze gemeenten, soms zelfs met subsidie, weten te vestigen. Als de Nederlandse samenleving zich niet snel het lot aantrekt van Turkse jongeren met weinig toekomstperspectief, kan het spookbeeld werkelijkheid worden: dan zullen 'Wij, Turken' een eigen staatje binnen Nederland en andere Europese landen gaan vormen.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Grijze wolven het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Grijze wolven