Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
groene vrijdag
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 15 4 43 3 32 2 6 1 6
VN:

Groene vrijdag

102

Gelezen 106 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 56 Favoriet 4 Recensies 17
Thrillers & Spanning Artikelen 5 Lijsten 6 Spots 1   Topics 0

Winston Malone vindt dat het tijd is om de zaken anders aan te pakken. Hij woont met zijn vrouw Cordelia in een bouwvallig appartement op Staten Island, New York. Hij is nauwelijks tevreden met zijn werk bij een geldkantoor en nog minder met zijn salaris. Als hij in de problemen komt met de afbetaling van de driezitsbank die hij voor zijn vrouw heeft gekocht, besluit Winston de laatste wijze woorden van zijn overleden vader in de praktijk te brengen.

Zo raakt Winston verzeild in netelige situaties en in een louche circuit dat bevolkt wordt door een kleurige cast: een in wapens handelende ijscoman, zijn lijfwacht, een dwerg met een rekenprobleem en een verleden in All Star Wrestling, een ex-bajesklant met een obsessie voor een gefrustreerde soapster en de echtgenote van de soapster, een puissant rijke aanbidster van Jerry Springer met een groot geloof in relatiebemiddelingsbureaus. En dan is er ook nog twee miljoen dollar waar iedereen recht op meent te hebben.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Groene vrijdag
Uitgeverij
Anthos Literaire Thrillers
Eerste editie
12 februari 2004
Laatste editie
07 juni 2012
ISBN
9789041408099 , 9789046425015 , 9789041409874
Boekinformatie wijzigen


Recensies (17)

Keuze van de redactie
Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Een geestig boek

door: Sander (Hebban Crew) 1 like
Groene vrijdag is het debuut van Elvin Post, de tweede Nederlandse auteur in het thrillerfonds van Ambo|Anthos. En om maar direct met de deur in huis te vallen: ik heb me er kostelijk mee vermaakt. In Groene vrijdag besluit Winston Malone het lot een handje te helpen en drijft hiermee zijn...
Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Groene vrijdag

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken