Advertentie

Elvin Post

Artikelen 12 Newsroom 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Elvin Post (Rotterdam, 1973) is een Nederlandse auteur. Via een stage bij een literair agentschap in Amsterdam kwam hij in 1997 terecht bij het agentschap van Ralph Vicinanza in Manhattan, New York. Daar werkte hij ruim een jaar. Tijdens zijn verblijf in de VS begon hij ook te schrijven voor Algemeen Dagblad, voor welke krant hij vijftien jaar lang buitenlandse thrillers recenseerde, en ook bekende thrillerauteurs interviewde.

Geïnspireerd door zijn verblijf op Manhattan schreef Post Groene vrijdag (2004), waarmee hij als eerste debutant en tevens als jongste schrijver ooit De Gouden Strop won. Ook zijn tweede thriller, Vals beeld, (2006) viel goed en werd genomineerd voor De Gouden Strop. Daarnaast werden zowel Groene vrijdag  als Vals beeld  genomineerd voor De Diamanten Kogel, de belangrijkste jaarlijkse Vlaamse thrillerprijs. Met zijn thriller Roomservice (2011) won Post zijn eerste De Diamanten Kogel.
Het bleef Post niet aan succes ontbreken. Zijn thriller Dame blanche (2015) belandde op de longlist van De Gouden Strop. Dagblad De Telegraaf roemde hem als  "een auteur die hoort tot de crème de la crème van het thrillerschrijversmétier."

De filmrechten van Groene vrijdag, Vals beeld  en Roomservice  werden aangekocht. Posts werk werd onder andere vertaald naar het Duits, Frans, Spaans, Turks, Hebreeuws en Indonesisch. 

Elvin Post is de zoon van auteur Jacques Post.

Laatste bewerking door Soraya Vink op 24/08/2018
Auteursfoto: Didier Cohen
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Het lijstje - Elvin Post Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Meer over Elvin Post

Doldwaze zoektocht naar onze identiteit
27 augustus 2018 10 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Gouden Strop winnaars over... de Gouden Strop
07 oktober 2019 De Spanningsblog
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken