Teveel van hetzelfde voor mij
Laten we er mee beginnen dat mijn recensie niet af doet aan de schrijfster.
Het verhaal zit goed in elkaar en het boek is absoluut niet slecht geschreven.
Ik denk dat ik zelf gewoon een beetje " thriller moe" ben, en met name de boeken waarin een groep mensen tot elkaar veroordeeld is in een gebied waar je niet gemakkelijk weg komt.
En wie is dan de moordenaar.
Voor mij zijn deze verhalen allemaal hetzelfde, alleen de setting en personages verschillen.
Is het een retraite, een reis voor mensen die willen afvallen, een reis voor alleenstaanden, of zoals in dit boek, een cursus voor schrijvers die heel graag hun debuut willen waar maken.
Teveel van hetzelfde.
Maar ik weet zeker dat mensen deze fantastisch zullen vinden, mijn mening is daar niet relevant in.
Het verhaal gaat over Carol die zich inschrijft voor een schrijverscursus bij een beroemde getalenteerde schrijver.
Deze leeft en teruggetrokken bestaan op zijn privé eiland in Canada, waar hij ook de cursus aanbiedt voor het fenomenale bedrag van 20.000 euro.
Carol kan zich deze cursus permitteren door een erfenis die zij heeft gehad en met steun van haar vriend neemt zij deze laatste kans aan om het misschien als schrijver te kunnen gaan maken.
Mede door het advies van een vriendin die de cursus ook gevolgd heeft een laaiend enthousiast is.
Samen met nog 9 cursisten gaat zij dit schrijf avontuur aan, tot er 1 van hen om het leven komt.
En dat is nog maar het begin