Wanneer 2 levens elkaars pad kruizen
Dit boek stond toevallig in de mailinglist van de online Bibliotheek, en de titel sprak me aan.
Maar ook dit boek is zeker het lezen waard.
Een verhaal dat goed in elkaar zit en zich langzaam ontvouwt. Mooi beschreven karakters en een pakkend verhaal.
Het verhaal gaat over de twee half zussen Arlo en Mickey, die elkaar nooit hebben ontmoet.
Mickey is opgegroeid zonder haar, aan de alcohol verslaafde vader, die haar en haar moeder verliet toen Mickey 7 jaar was.
En dat, terwijl Arlo haar vader op handen droeg en hij alles voor haar betekend heeft.
De dood van haar vader komt dan ook als een schok.
Maar ook bij Mickey komt dit aan als een schok, zij het op een andere manier.
Want Mickey krijgt een behoorlijk grote erfenis door haar vader toegespeeld, mits zij zich aan 7 therapie sessies conformeert.
Voor Arlo is de schok nog veel groter wanneer blijkt dat haar vader haar niets heeft nagelaten.
Zonder elkaar en elkaars verhaal te kennen klopt Mickey bij de psychologenpraktijk van Arlo aan voor therapie.
Haar leven ligt toch al in puin door een incident dat zich heeft voor gedaan op de kleuterschool waar zij werkzaam is, en bovendien kampt zij zelf ook met een behoorlijk alcohol probleem, al ontkent ze deze in alle toonaarden.
Maar nu kruizen de levens van de zussen elkaar, en de vraag of zij nader tot elkaar kunnen komen of juist niet.