door de plottwist blijft het raden naar de dader, leuk gedaan
‘Een aardig meisje’ geschreven door Elvin Post gaat over Megan Smit. Zij is een aardig meisje, maar het leven is voor haar niet altijd aardig. Ze verloor al jong haar vader en aan haar moeder had ze niet veel. En nog niet, want haar moeder is vol onbegrip over het feit dat ze haar relatie met Rex verbrak. Dat het een heel ongezonde relatie betrof wil ze niet horen. En ook liep Megan haar gedroomde carrière als filmactrice mis. Maar het tij lijkt te veranderen als Megan een appartement in Rotterdam betrekt. Ze sluit vriendschap met haar buurvrouw en het leven lacht haar toe. Maar na vijf maanden ziet haar leven er heel anders uit. Haar buurman ligt dood in het trappenhuis en Megan lijkt de schuldige. Zelf beweert ze echter niets te hebben gedaan, of is dit niet waar en is ze plotseling niet meer dat aardige meisje.
In korte hoofdstukken met een prettige vertelstijl leren we de verschillende personages van het appartementencomplex als ook ex-vriend Rex en de familie van Megan kennen. Het is wel opletten geblazen, want er wordt nogal eens gewisseld van tijd en van personage. Gelukkig las ik dit keer een fysiek boek en kon daardoor makkelijker terugbladeren als ik even niet meer helder had wanneer een en ander zich afspeelde. Voor een e-book, die ik meestal lees, vind ik dit toch wat lastige. Elk personage vertelt zijn verhaal in de ik-vorm, hierdoor komt het verhaal goed binnen en merk je ook de verschillen tussen de bewoners. Af en toe worden de karakters uitvergroot, maar dit maakt juist hun karakters zo levendig. Post zorgt er met de plottwists voor dat eigenlijk wel elke bewoner als dader kan worden aangemerkt. En het eind is werkelijk een geniale zet met de laatste twist. Een spannende whodunit waarin je continu op het verkeerde been wordt gezet is geschreven.