een waardige afsluiting
L'amour aan de Côte d’Azur geschreven door Mirjam Mieserius is het derde en afsluitende deel van de feelgood serie “Bestemming Parijs”. Ik raad je aan om de voorgaande delen eerst te lezen. Niet omdat je dit boek niet zelfstandig kunt lezen, maar om verliefd te worden op Parijs en te willen dat de drie vriendinnen ook jouw vriendinnen zijn.
Lizzy, Chloe en Sofia verlaten Parijs voor het huwelijk van de vader van Sofia. Lizzy heeft zin om eens weer uit de band te springen, om even de boel de boel te laten. Als snel echter gebeurt er iets waardoor haar leven op de kop zal gaan staan en ze haar dierbaren verdriet gaat doen. Chloe denkt vakantie te gaan vieren, maar krijgt een zeer confronterend telefoontje, kan ze de uitdaging die daaruit voortvloeit aan? En dan Sofia, ze werkt zich een ongeluk om de bruiloft te laten slagen, terwijl er een man om haar heen draait waar ze wel eens verliefd op zou kunnen worden.
Opnieuw neemt Mirjam ons mee in de sores van de drie vrouwen, in korte hoofstukken met genoeg cliffhangers, omdat je telkens het verhaal van een van de drie leest. De schrijfstijl is vlot en toegankelijk en je leeft mee met de dames. In dit derde deel zie je de vrouwen veranderen, terwijl toch hun onzekerheden die ze in het verleden hadden, nu toch ook af en toe tevoorschijn komen. De auteur is erin geslaagd om levensechte situaties neer te zetten, die je soms met een lach en een traan leest. Zelf geeft ze aan dat het klaar is met de gebeurtenissen rond deze drie, en dat is goed, maar ik kan me voorstellen dat Mirjam (en ik) ze toch nog niet kan loslaten. Het is zo’n fijne feelgood, daar wil ik zeker nog meer van lezen.