moeilijk weg te leggen thriller

wil veltkamp 06 juli 2025
Melissa Skaye is vooral bekend van haar “VT” serie, echter tijdens het schrijven van deel 6 en deel 7 van de V.T. serie in 2020 had ze al een groot deel van ‘Het kind in mij’ geschreven. Toch duurde het nog tot april 2025 voordat het boek gedrukt en wel in de winkel lag. Ik mocht het al snel na verschijnen lezen via de leesclub van de boekenreizigers. We schrijven het jaar 1999 en krijgen te maken met de verdwijning van de tweejarige Lexi Brown. Zo is ze nog bij de kinderactiviteit op de camping in Frankrijk, en zo is ze verdwenen. Axelle Dubois wordt verdacht van betrokkenheid. Echter zij verdwijnt ook spoorloos. Beiden worden niet teruggevonden.
Dan volgt er een tweede verhaallijn, namelijk die van Katherine de Vries. Als ze nieuwe buren krijgt, met een dochtertje dat nooit te zien of te horen is, is zij ervan overtuigd dat het meisje Lexi Brown is. Haar man ergert zich enorm aan haar gedrag.
En net als je denkt, wanneer komen deze twee verhaallijnen samen, komt er een derde. Deze gaat over Skye Koning en speelt zich af in 2019. Ze woont samen met haar moeder. Haar vader ligt al achttien jaar in een verpleeghuis, nadat hij gewond is geraakt tijdens een woningoverval. Hij is zich niet bewust van zijn omgeving het leeft in een vegetatieve toestand. Als Skye op een dag haar hart bij hem uitstort, spreekt hij twee woorden. Ze is euforisch en vastberaden om uit te zoeken wat hij bedoelt. Hierdoor komen geheimen naar voren, die beter verborgen hadden kunnen blijven. Met gevaar voor eigen leven zet ze de zoektocht voort.
De manier waarop de drie verhaallijnen samenkomen is geweldig. En dan ook nog eens de personages een body geven is goed gedaan als je als lezer iemand wel zou kunnen wurgen. Tel daarbij een plot die langzaam prijsgeeft waarom en hoe gebeurtenissen konden gebeuren en je hebt een thriller die zo spannend is dat je hem moeilijk kunt wegleggen.

Meer recensies van wil veltkamp