opnieuw een geslaagde stand alone

wil veltkamp 09 mei 2025
Met ‘Sterf’ heeft Sterre Carron opnieuw een standalone geschreven, met dit keer in de hoofdrol Erin de Donder. Ze was werkzaam als hoofdinspecteur bij de sectie drugsdelicten, maar mede gezien haar privésituatie is ze overgeplaatst naar zware misdrijven. Ze krijgt direct te maken met een meedogenloze moordenaar, die Mechelen in zijn greep houdt. Zij en haar team staan voor een bijna onmogelijke opgave de dader te vatten, aangezien er geen sporen worden achtergelaten en er ook geen patroon te ontdekken valt. Tegelijkertijd lezen we over Stefanie. Ogenschijnlijk heeft ze het prima voor elkaar. Gelukkig getrouwd, een leuk kind en geen geldzorgen. Maar schijn bedriegt. Ze heeft in het verleden een vreselijke fout gemaakt, die ze het liefst wil vergeten. Echter ontvangt ze nu allerlei bedreigingen, en ze beseft dat iemand wraak wil nemen.
Het boek begint met een huiveringwekkende proloog, waarna je in een rollercoaster van vreemde gebeurtenissen belandt. Er zijn hoofdstukken geschreven vanuit de dader, die ‘ik’ genoemd wordt. Tot het eind aan toe, blijft het onduidelijk wie deze ‘ik’ is. Knap hoe Sterre je steeds weer op het verkeerde been blijft zetten. De diverse plotwendingen, de intrigerende personages en de persoonlijke problemen die ze meezeulen worden goed weergegeven en zorgen ervoor dat je wilt blijven lezen. Het lijkt erop dat Sterre ervan houdt om een sterke vrouw die werkzaam is bij de politie neer te zetten. Daarnaast laat ze ook een zachte kant van Erin zien, en ook hoe ze worstelt met de liefde zowel voor een partner als voor haar familie. Kortom, de auteur is er weer in geslaagd een bloedstollende thriller vol verwikkelingen, spanning en onverwachte wendingen neer te zetten. Voor mij was het verhaal nog niet helemaal af en stiekem hoop ik dat Sterre Carron besluit om nog een aantal boeken te schrijven met Erin in de hoofdrol. En eerlijk, ik heb Rani Diaz, de serie waarmee Sterre groot is geworden, niet gemist. Aan de andere kant, zou het zo maar kunnen dat deze twee sterke dames elkaar gaan ontmoeten.

Meer recensies van wil veltkamp