Leuk boek, leest lekker weg
Niet het eerste boek dat ik las van Elvin Post. Eerder had ik me al verkneukeld aan 'De cursus', een boek dat ik met veel plezier las, al was het maar vanwege de herkenbaarheid en de rake en realistische observaties uit het hedendaagse bedrijfsleven. Dus 'Een aardig meisje' dan maar. En weer is het raak, al is het boek inderdaad 'Hollands', zoals een andere lezer beklemtoont en er dan maar 1 ster voor geeft (begrijpe wie kan!?). Ik vond het een aangename leeservaring omdat het op een geloofwaardige manier een misdaad beschrijft en ook de zoektocht naar de dader van deze misdaad. En helemaal leuk wordt het op het einde van het boek, waar de schrijver op een verbluffend originele wijze het plot afrondt. Kortom zeer aanbevelenswaardig boek voor een paar uur onversneden leesplezier. En als ik je dan toch een goede raad mag geven : lees zeker de achterflap niet, want deze geeft schaamteloos heel wat spoilers weg, die je als lezer veel beter zelf kan ontdekken. Ik ga alvast nu weer snel op zoek naar meer werk van Elvin Post.