Complex maar geloofwaardig

Luc Steensels 04 december 2025
Wellicht had ik dit boek beter in één trek uitgelezen (het is een dun boekje dat je op enkele uren kan uitlezen), want door het feit dat ik het gebruikte als avondliteratuur (kwartiertje lezen voor de slaap komt), vrees ik dat er een en ander aan mijn aandacht ontsnapt is. Het is niet het eerste boek van Saskia De Coster, dat ik gelezen heb, en ik zal in de toekomst nog steeds haar boeken blijven lezen. Daarvoor is de thematiek en de benadering (vanuit de psyche van de hoofdrolspeler) van De Coster mij te genegen. Ook in dit boek is de psychologie de motor achter de plot van het verhaal. Maar de schrijfster maakt het haar lezers niet altijd gemakkelijk. Ze springt kwistig van verhaalstandpunt en ook in de tijd. Maar, en dat is het knappe van het boek, het werkt wel toe naar een slot dat eigenlijk al op pagina 1 (en in de tittel van het boek) werd aangekondigd. Al bij al knap werk van de auteur.

Meer recensies van Luc Steensels

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.