Verteltalent

Luc Steensels 10 februari 2026
Ooit was ik een groot fan het genre kortverhalen. Liefst dan nog van Nederlandstalige schrijvers zoals Maarten Biesheuvel, of nog mooier F.B. Hotz. Maar ook schrijvers van prachtige romans produceerden af en toe leuke bundels, zoals Maarten 't Hart of Franz Pointl. Nu staat het genre wat verder van me af. Maar een boek van Benedict Wells zal ik toch niet snel links laten liggen, aangezien ik vooral door zijn mooie roman 'Hard land' behoorlijk van de sokken was geblazen. In deze verhalen toont de Duitse schrijver zich andermaal als een begenadigd verteller en de verhalen zijn zeer divers en vaak origineel. Uiteraard kunnen de personages niet tot in de diepte worden uitgewerkt en blijven de verhalen soms te veel aan de oppervlakte, maar toch zorgt deze verzameling voor een paar uurtjes leesplezier en getuigt het boek van het literair talent van Wells.

Meer recensies van Luc Steensels

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.