Advertentie

Hallo wereld

7

Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 1 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Wanneer de zevenjarige Bana Alabed twittert over de verschrikkingen die zij met haar familie meemaakt in het door oorlog verscheurde Syrië, raken haar berichten de hele wereld en geeft ze een stem aan miljoenen onschuldige kinderen. Bana was drie toen de burgeroorlog uitbrak. Vier jaar lang kent ze alleen luchtaanvallen, vernietiging en angst. Haar beproeving bereikt het toppunt wanneer ze met haar ouders en twee jongere broertjes gevangen zit in Aleppo, zonder voedsel, water, of medicijnen. Terwijl de bommen blijven vallen - één vernietigt hun huis - beginnen Bana en haar familie aan een gevaarlijke ontsnappingsreis naar Turkije.

+


Genre
Non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
The House of Books B.V.
Eerste editie
14 november 2017
Laatste editie
14 november 2017
ISBN
9789044352764 , 9789044352771


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Syrische Anne Frank brengt lichtje van hoop

door: Nathalie B1

Een boek over de Syrische oorlog door de ogen van een 7-jarig meisje: dat is Hallo Wereld van Bana Alabed. Ze heeft een eenvoudige boodschap: ze wil vrede voor haar en de andere Syrische kinderen. Bana Alabed begon te twitteren tijdens de oorlog in Syrië vanaf dat ze de woorden ervoor in het Engels...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Hallo wereld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken