Omslag-deel-1-voor-1-644x1030
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 2 3 0 2 0 1 0

Heer Bommel en ik

4

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

Bezorgd door Klaas Driebergen

Marten Toonder schreef een grote hoeveelheid essays, artikelen en ander ‘beschouwend proza’. Tezamen met zijn korte verhalen verschijnen al deze verspreid verschenen stukken voor het eerst compleet in boekvorm in een vierdelige reeks, ‘Het complete proza van Marten Toonder’.

In dit eerste deel, Heer Bommel en ik, zijn al Toonders essays, lezingen, voorwoorden en ingezonden brieven over de Bommelverhalen samengebracht. Ook de voorwoorden die hij schreef bij alle 177 Bommelverhalen uit de 40 banden van Heer Bommel – Volledige werken – De dagbladpublicaties van uitgeverij Panda zijn integraal opgenomen. Daarnaast bevat dit deel de artikelen die Toonder schreef over strips in het algemeen: een onderwerp waarin hij als ‘vader van het Nederlandse beeldverhaal’ decennialang de deskundige bij uitstek was. Enkele stukken zijn nooit eerder gepubliceerd. Een schat aan informatie voor de Bommel- en stripliefhebber.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire essays
Serie
Het complete proza van Marten Toonder
Uitgeverij
Klaas Driebergen
Eerste editie
26 mei 2017
Laatste editie
01 maart 2019
ISBN
9789082685503


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Koen Driessens Hebban Recensent

Tom Poes en de holenmensen

door: Koen Driessens

Nederlands grootste stripauteur Marten Toonder brengt 12 jaar na zijn dood nog niet eerder in boek verschenen werk uit. Geen Tom Poes-strips helaas, maar nagelaten essays en korte verhalen die tot begin volgend jaar in vier delen zullen verschijnen. In het eerste deel zijn Toonders beschouwingen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Heer Bommel en ik

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken