Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Marten Toonder

Artikelen 4 Newsroom 1 Spots 5 beschrijving bewerken

Marten Toonder neemt in de galerij van de Nederlandse literatoren een unieke plaats in, omdat hij een geheel nieuw genre van literatuur heeft gecreëerd. De combinatie van tekst en afbeeldingen,  die zijn Bommelverhalen kenmerkt,  plaatst Toonders werk in het stripgenre; zijn virtuoze taalgebruik verleent het literaire kwaliteit. Begonnen in de oorlog als krantenstrip voor kinderen, won de reeks door de jaren aan diepgang. Met de uitgave van de verhalen in pocketboekvorm kwam de literaire erkenning. Met de opname van Toonder in ‘het pantheon’, de eregalerij van de honderd grootste Nederlandse literatoren ooit in het Letterkundig Museum, heeft hij zich definitief een plaats veroverd tussen de allergrootste schrijvers van Nederland.  

Nieuwste boek

Tom Poes in liedjesland - Marten Toonder Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Thriller Café / De Thriller Club bezoekt Nederland
16 september 2018 9 reacties
Scifi & Fantasy Club / Graphic novel: de beeldroman gestript
30 juni 2017 6 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken