Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dit boekje verscheen in juni 1941 in de Telegraaf. Het is het tweede boek over Tom Poes. Het is m.i. een verhaal dat voor kinderen is geschreven. Bommel is in dit verhaal weliswaar iemand die bij alle slimme plannen niet steeds in staat is om afdoende te handelen, maar hij gebruikt ook listen. Dit gegeven verdwijnt op de duur, maar Bommel beleeft ook graag avonturen, al krijgt hij het af en toe best benauwd bij onverwachte toestanden. Tom Poes maakt daarentegen een arrogante indruk, die weet altijd op het beslissende moment naar eigen zeggen een slimme truc te bedenken. Voorbereiding hoeft niet want op het kritische moment krijgt hij de goede ingeving.
Het verhaal is een klassiek thema van arme vrouw die bestolen is en Tom Poes gaat haar eigendom terughalen en dat lukt ook. Aan het eind hebben Tom Poes en Bommel allebei honger en krijgen ze van de gelukkige vrouw een heerlijk maal voorgetoverd.
De stijl is wat houterig. Zo luidt de laatste zin van dit avontuur: Enfin, de hoofdzaak is, dat er weer nieuwe avonturen komen.

Reacties op: Tom Poes ontmoet voor het eerst een vreemdeling in een geblokte jas, Bommel genaamd

6
Tom Poes in de toovertuin - Marten Toonder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken