Boek voor pubers door beginnend schrijver - het komt maar langzaam op gang
Jon Blake is een kinderboekenschrijver die meer dan zestig boeken voor kinderen en tieners schrijft. Het meest bekend is hij door het prentenboek You're A Hero, Daley B (ill. Axel Scheffler , wereldwijde verkoop meer dan 500.000 exemplaren, niet in het Nederlands vertaald) en Little Stupendo (genomineerd voor de Children's Book Award, ook niet vertaald).
Jon Blake gaat in zijn boeken altijd uit van gender-gelijkheid.
De Nederlandse titel vind ik niet echt uitnodigend: "Ongelooflijk geweldig goed", terwijl de Engelse titel "Geoffreys (Jeffs) eerste keer" meer aandacht zal trekken bij pubers, denk ik. Het is één van zijn vroege boeken. En het gaat over een aarzelende puber, die als eenling meer en meer in contact komt met wereldwijs meisje en zo meer zelfrespect ontwikkelt. Langzaamaan ontpopt hij zich tot iemand die ook met anderen contact begint te krijgen, maar het belangrijkste in het boek is het ontstaan van een liefdesrelatie.
In het Engelse taalgebied is dit boek (uit 1988) door sommige recensenten gewaardeerd. Het is echter nauwelijks bekend.
Uiteindelijk kon ik er wel waardering voor opbrengen, maar het is echt geen pageturner voor mij.
De schrijver tobt erg met nierfalen, maar toch schrijft hij nog steeds. Intussen meer dan zestig boeken.
Jon Blake gaat in zijn boeken altijd uit van gender-gelijkheid.