Een naar verhaal, maar boeiend opgedist.

Inktvloei 02 december 2025
De start van het boek was vreemd en naar. Gedurende het boek werd het inleidende verhaal niet meer herhaald. Zoals bij elke detective is dat de clou tot het verhaal. Het is dus heel knap geschreven. Qua gruwelijkheid deed het me aan 'Het ei' van Tim Krabbé denken. De schrijver heeft daar wel iets van meegekregen, denk ik. Mooi is hoe zelfs het boek van Dostojevski met zijn twee Nederlandse titels naadloos in het verhaal past. De titel 'Russisch voor beginners' is ook mooi gekozen. In het begin vergis je je als je een taal leert vaak in woorden als 'morgen' of 'gisteren' en vooral in 'overmorgen' en 'eergisteren'. Als je echter lang genoeg die woorden nodig hebt, dan maak je die vergissing niet meer. Dat maakt het verhaal voor mij wat minder sterk. Al met al vind ik het een heel luguber boek. Het kan een klassieker worden.

Meer recensies van Inktvloei

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.