Een onbetrouwbaar hulpboek, waarvan de regels wel iets inhouden, maar die echt resultaat niet garanderen

Inktvloei 12 mei 2025
Een leuterboek, dat totaal ongeloofwaardig is.
Ik heb het bij de New York Times op geen enkele bestsellerlijst teruggevonden.
De schrijver produceert in al zijn boeken steeds hetzelfde verhaal met andere hoofdpersonen.
Hij krijgt misschien een ongeluk, waardoor hij misschien in een coma raakt of misschien droomt hij alleen maar. Het boek berust misschien op waarheid, maar het kan ook fantasie zijn. Met dergelijke opmerkingen is dit boek doorspekt. De schrijver maakt een hoop verwarring zoals sommige politici en daardoor worden mensen mischien op het verkeerde been gezet, maar uiteindelijk zijn dergelijke opmerkingen totaal overbodig in een verhaal. Dit boek zou veel kleiner in omvang zijn als al deze overbodige opmerkingen eruit gestreept worden.
Aan al die mensen die in de Amerikaanse Droom willen geloven is dit boek misschien besteed, maar tegelijk kan ook gesteld worden dat het om een droom gaat en niet om de werkelijkheid. Dat sommige mensen hun droom tot werkelijkheid zien komen is de uitzondering die de regel bevestigd. De meeste mensen werken hard en krijgen daarvoor uitbetaald, maar vaak horen we ook van mensen die met ziekte te maken krijgen en nooit meer uit de schulden komen in het land van hun dromen.
De hoge waardering voor dit boek vind ik onbegrijpelijk.
Deze schrijver wordt vermeld in Wikipedia, de Engelstalige versie. Daar wordt vermeld dat het stuk geschreven is tegen betaling. En dat het stuk verificatie nodig heeft. In ieder geval wordt opgemerkt dat de manier waarop het in Wikipedia terecht gekomen is, een schending is van de regels van Wikipedia.
Bij mijn naspeuren in The New York Times komt zijn naam heel af en toe voor als er nieuw uitgekomen boeken aan de orde worden gesteld. Hij staat echter niet op longlists van aanbevolen boeken en ook niet bij de bestsellers. Alle boeken die hij heeft geschreven lijken allemaal te berusten op hetzelfde idee.
Of de inhoud van zijn boeken op waarheid berusten valt te betwijfelen.
Deze notities ben ik gaan maken na lezing van het boek. Al zoekend blijkt ‘De wonderlijke raadgever’ ongeveer dezelfde boodschap te hebben als de ‘bestseller’ ‘The traveler’s gift’.
Het gaat dan om 7 principes die degene die ze opvolgt geluk zullen bezorgen.
Deze 7 principes worden steeds in een soort schemertoestand onthuld.
Er wordt verteld dat er daadwerkelijke mensen zijn die na opvolging van deze regels uiteindelijk het geluk gevonden hebben.
Nergen vind ik bewijs hiervan door interviews of andere kritische informatiebronnen. Alle infomatie komt uiteindelijk weer terug bij de schrijver vandaan.
Ik als lezer geloof er daarom niet in. Ik vond het jammer van mijn tijd.

Meer recensies van Inktvloei