Advertentie
Het Alibibureau

Het alibibureau

28
Gelezen 30 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 14 Favoriet 0 Recensies 4
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 4 Spots 1   Topics 0

Suz Kcrams is directeur van het succesvolle bedrijf SuzCo, dat bemiddelt tussen uitvinders en potentiële fabrikanten. Wat slechts weinig mensen weten is dat Kcrams ook het befaamde Alibibureau runt. Dit bureau verzorgt alibi's voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Nog minder bekend is dat Kcrams, buiten de marges van de wet, met zijn kompaan Charlie alibi's verzorgt voor criminelen, waarbij geweld en afpersing niet worden geschuwd.

De enige die weet van de hoed en de rand is zijn secretaresse Carrol, een ex-escortgirl met wie Kcrams een verhouding heeft en die hem graag definitief aan zich wil binden. Op een dag laat een wanhopige jonge vrouw een smeekbede om hulp achter op Kcrams antwoordapparaat. De stem doet hem aan zijn dochter Maryam denken en hij gaat meteen op onderzoek uit. Vanaf dat ogenblik gaat alles mis wat er maar mis kan gaan.

Kcrams raakt betrokken bij een duistere zaak van seksueel misbruik en mishandeling, waarin hij plotseling zélf de hoofdverdachte wordt. Iemand heeft hem erin geluisd, iemand die een goede reden heeft hem intens te haten.

Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
De Geus Spanning
Laatste editie
01 januari 2007
ISBN
9789029067614 , 9789029068970 , 9789044510812 , 9789089755513
+Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Van Peter de Zwaan ga ik zeker meer lezen

door: Marco Books 1 like
Mijn eerste kennismaking met het oeuvre van Peter de Zwaan is Het alibibureau. Op de achterflap ontdek ik dat deze roman niet bepaald zijn eerste werkstuk is. Vier van zijn vroegere boeken werden voor de Gouden Strop genomineerd, evenals dit boek (in 2001).

Het verhaal gaat over de obscure Suz...

Het verleden zint op wraak

door: AvdP85 1 like
Na vier eerder nominaties voor de gouden strop, vont Peter de Zwaan hem uiteindelijk met dit boek. Hij is voornamelijk kinderboeken schrijver, maar schrijft ook regelmatig thrillers. Het verhaal speelt zich af rond Suz Kcrams, directeur van SuzCo en Alibibureau. Naast hem ontmoeten we Carrol, zijn...

Wat een tegenvaller

door: Jetske Holtrop 1 like
De goede recensies op dit boek hebben mij over de streep getrokken om het te gaan lezen, en wat is mij dat tegengevallen. Het verhaal gaat over Suz Kcrams. Hij heeft een bemiddelingsbureau dat uitvinders en potentiële gegadigden om het product op de markt te brengen, bijelkaar brengt....

door: bauwens 1 like
‘Waar ben je nou’, zei een stem. ‘Je zou me helpen. Dat heb je beloofd. Kom nou. Ik ben bang voor hem.’ Geruis, een kraak. ‘Alsjeblieft.’ Dit is het eerste telefoontje dat Suz Kcrams, directeur van het alibibu-reau, krijgt van een onbekend meisje. Het Alibibureau vertelt het verhaal over...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook