Advertentie
Het dorp

Het dorp

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
‘Het dorp’ is een streekroman, die zich afspeelt in de Italiaanse Apennijnen.

Sempreverde is een dorp als vele anderen, waar mensen leven in het verleden alsof de tijd heeft stilgestaan en vechten voor een toekomst. Een kleine groep inwoners onder aanvoering van een Nederlandse vrouw groepeert zich en roept zichzelf uit tot de ‘consiglio turistico’, die zich tot doel stelt het dorp nieuw leven in te blazen. Niet iedereen kan haar inbreng waarderen en allengs slaat de verdeeldheid toe. Rijk versus arm, jong en oud en progressief tegenover conservatief. Zelfs binnen de gezinnen en families ontstaat tweespalt. Enkele dorpelingen hebben zo hun eigen geheimen en muizenissen. Hun problemen verschillen niet wezenlijk van die van de stadsmensen, maar hun oplossingen wel. In al deze hectiek is de pastoor de verbindende factor, maar zelfs die draagt zijn eigen kruis. Zou het dorp een toekomst hebben en lukt het om de eensgezindheid te herstellen?

Raaijmakers’ vijfde boek is deze keer een streekroman. In de eerste hoofdstukken worden kabbelend het dorp (de hoofdpersoon) en zijn bewoners geïntroduceerd. Pas daarna komt het verhaal los en ontwikkelt zich tot een roman over geheimen, liefde en loyaliteit.
Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Schrijverspunt
Laatste editie
11 juni 2020
ISBN
9789462664364 , 9789462664395
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic