Advertentie

Het geschenk van de godin

2
Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
De jonge, hoogopgeleide Laxmi, even mooi als ambitieus, wordt door haar dorpsgenoten op het Indiase platteland hoogst argwanend bekeken. Na de zelfmoord van haar vader rest haar niets anders dan te trouwen met Ramu, een arme geitenhoeder. Dit gearrangeerde huwelijk lijkt het einde van Laxmis dromen. Ook in Ramus geïsoleerde dorp Nandgaon wordt ze genegeerd en gewantrouwd. Tot het echtpaar opeens een onverwacht geluk ten deel valt: een geschenk van de godin. Laxmi besluit al haar buren mee te laten profi teren. Dit tot groot ongenoegen van het jaloerse dorpshoofd.
Wanneer de moesson aanbreekt loopt Nandgaon plotseling groot gevaar. Van de vele bijzondere boeken van Indiase auteurs mag deze roman met recht het juweel in de kroon worden genoemd. Met ironie en humor wordt het onderliggende thema beschreven: de impact van de westerse modernisering op de traditionele sociale structuren in India.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jan Smit
Uitgeverij
The House of Books
Laatste editie
14 april 2011
ISBN
9789044332148
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Een koe die veel in gang zet

door: Linda Marie Vermeulen 1 like
Ondanks de lovende woorden op de achterflap heeft het boek mij nooit helemaal kunnen meenemen. In de proloog maken we kennis met Manoj Mishra, een jongeman die ten huwelijk beloofd is aan Pratima Pandey, de dochter van een grootindustrieel in Mumbai. Hij wil eerst iets van de stad zien vooraleer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook