Advertentie

Het houten bestek

43

Gelezen 44 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 26 Favoriet 3 Recensies 18
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 4   Topics 0   Leesclub

Over de oorlogservaringen van Mathildes vader, Mart, wordt thuis niet gesproken. 'Zijn verhaal is heel gewoon. Ik heb ook geleden, maar nu kijken we vooruit', antwoordt moeder als haar dochter ernaar vraagt. Als 22 jaar na de oorlog een gebeurtenis de vader opsluit in zwijgen, dwingt zijn vrouw hem een verzetsuitkering aan te vragen. Mart wordt getoetst door psychiater Brakmeijer, aan wie hij voor de eerste keer vertelt over zijn gruwelijke tijd als dwangarbeider in Duitsland en over zijn vlucht terug. Omdat Mathilde het zwijgen van haar vader wil doorbreken leest zij op hetzelfde moment in het geheim zijn oorlogsdagboek. Geleidelijk wordt de indringende geschiedenis onthuld van een overlever die de oorlog zag als leerschool. Dat Mathilde het verhaal van haar vader eindelijk kent, sterkt haar in het zetten van stappen op weg naar haar eigen vrijheid.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
De Geus
Eerste editie
17 april 2018
Laatste editie
20 april 2018
ISBN
9789044539967 , 9789044539974
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (18)

Keuze van de redactie

We moeten weggaan om thuis te komen

door: Anna Husson

Toen haar vader overleed, dook psychotherapeute en schrijfster Tessa IJzermans (1950) in zijn geschiedenis. Ze ontdekte wat hij heeft moeten doorstaan als dwangarbeider tijdens de Tweede Wereldoorlog, onder andere door het lezen van een door hem geschreven aanvraag voor een uitkering. IJzermans...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het houten bestek

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken