Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het huwelijk van Jan en Sofie

Jan en Sofie ontmoeten elkaar dankzij het toeval en het lot. De vonk slaat over. Ze zijn allebei jong, knap, cynisch en hebben groene ogen. De toestand in de onverklaarbare wereld lijkt ver van hen af te staan, al zijn ze zich bewust van het schisma tussen Oost en West.

De liefde is net groot genoeg om hen te laten trouwen. Sofie wordt op de koop toe zwanger. Hoe zal het hen met z’n drieën verder vergaan? Het huwelijk van Jan en Sofie is een roman die de pen van Herman Brusselmans waardig is. Het zoveelste toppunt in zijn gestaag uitdijende, door velen bewonderde oeuvre.

Herman Brusselmans werd geboren te Hamme op 9 oktober 1957. Na veel vijven en zessen groeide hij uit tot misschien wel een heel belangrijk auteur. De schrijver is bescheiden, beleefd en vriendelijk. Vele fans zijn hem daar dankbaar voor, en ook voor z’n meer dan 85 boeken, die de literatuur steeds weer op stelten zetten.

Over Theet 77 :

‘Brusselmans gaat op zoek naar de duistere bronnen van zijn bestaan, naar de ervaringen uit zijn jeugd die hem hebben getekend. Hij kijkt het monster van zijn angsten in de ogen, de ervaringen die hem hebben geteisterd, laten kermen en klappertanden.’

De Volkskrant ★★★★

‘Theet 77 biedt een sublimatie, die van ontwapenend zelfinzicht getuigt. In die zin is dit de Brusselmans-roman waarop we eigenlijk niet meer gerekend hadden.’

NRC ••••

‘Aan het einde van dit boekwerk vat Brusselmans zijn eigen carrière beknopt samen: “Ik schreef boeken die meteen vergeten werden, ik schreef boeken die bleven hangen.” Theet 77 mag nu al bij die laatste soort gerekend worden.’

De Standaard
Toon details

Schrijf een recensie

Is Het huwelijk van Jan en Sofie het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.

Reageren op Het huwelijk van Jan en Sofie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.