Advertentie
De droogte

Droogte

18
Gelezen 18 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Fazio heeft een moeilijke scheiding achter de rug. Hij is zijn werk kwijt en heeft geldgebrek. Hij kan zijn psychiater niet meer betalen. Hij is stevig aan de drank. Hij besluit een tijd lang bij zijn moeder te gaan wonen, een verbitterde vrouw die nooit meer de oude werd sinds haar man, Fazio's vader, op een tragische manier stierf.
Fazio is van plan op zoek te gaan naar een nieuwe baan, of naar een andere manier om aan geld te komen. Hij is op zoek naar nog veel meer, maar op den duur weet hij niet meer naar wat precies. Tijdens talloze tochten door zijn eigen stad, die hij niet genoeg kent om hem te doorgronden, spreekt hij wildvreemden aan, leert hij verschillende mensen kennen, verplaatst hij zich van hot naar her, en krijgt hij de kans om snel geld te verdienen.
Maar kansen zijn er om gemist te worden. Zo zit het leven van Fazio in elkaar. Hij versaagt echter niet. Ooit komt de dag dat zelfs hij die niet voor het geluk geboren is het toch in het vizier zal krijgen.
Fazio is de tragikomische hoofdfiguur in een roman over de gaten in het bestaan en over de mogelijkheden om die te vullen. Tevens is De droogte een studie over menselijk contact, het gebruik en misbruik van taal en gebaren, de kleine kanten van het leven, de verschrikking en de wapens ertegen in de handen van gewone mensen van vlees, bloed en brein.

Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan veertig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.

'Een onweerstaanbaar geestige en spannende roman.'
thomas van den bergh, elsevier

'Wie hier niet voor valt is gek. Lang leve Brusselmans.'
kees 't hart, leeuwarder courant
Genre
Literatuur & Romans
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
24 november 2011
ISBN
9789057138263 , 9789044603033 , 9789044611830 , 9789044619409
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker