Advertentie

Het innerlijk universum

0
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Waarom hebben sommige mensen een goed geheugen en andere niet? Kunnen we ons geheugen verbeteren? Kunnen we echt logisch redeneren? Kunnen computers ons de baas? Hoe kunnen we een nieuw probleem beter oplossen?

Bij onze geboorte zijn wij bepaald geen onbeschreven blad. Onze hersenen zijn voorgeprogrammeerd om onze ervaringen op een bepaalde manier te interpreteren, en deze programmering bepaalt voor een belangrijk deel de structuur van het menselijk denken.

Aan de hand van voorbeelden en testjes beschrijft Morton Hunt in Het innerlijk universum hoe de menselijke geest werkt. Hoe wij honderden miljarden brokjes informatie opslaan, verwerken en weer beschikbaar maken, en zo een innerlijk universum van symbolen creëren die op hun beurt de wereld om ons heen manipuleren. Op toegankelijke en humoristische wijze toont hij ons de werking van ons geheugen, de manier waarop wij denken en redeneren en een nieuw probleem aanpakken.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
454
Uitgeverij
CONTACT NV
ISBN
9789025465407
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic