Advertentie
HET INTERVIEW
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

Het interview

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
75 jaar vrijheid.

Geboren Friezin, Leids Verzetsstrijdster.
Weinig was de feministische, antimilitaristische en tikkie anarchistische Sietske te veel. Meestal zonder angst en vanuit een sterke innerlijke overtuiging strijdt ze op haar manier tegen de Duitsers en later tegen onrecht in het algemeen. Op haar kamertje op het Rapenburg hield ze wapens verborgen, ze deed mee met overvallen, redde een jonge Leids verzetsstrijder uit het beruchte Kamp Amersfoort, hielp haar minnaar uit de SD- Weteringschansgevangenis in Amsterdam, en zette met behulp van enkele Leidenaars een clandestien kindertehuis op aan de Witte Singel. Daden waarvan weinigen weten. Daden die leidden tot onze vrijheid.

Dit portret is een ode aan de stad van de vrijheid, Leiden. Het is een ode aan alle Leidse verzetsstrijders, een eerbetoon aan alle vrouwen in het verzet, in welke tijd dan ook. Èn een eerbetoon aan de vergeten verzetsheldin, Sietske Buiteveld, getrouwd Piena.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
261
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
28 januari 2020
Laatste editie
28 januari 2020
ISBN
9789402115352


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Het interview

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.