Advertentie

Het is niet alleen water & brood!

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Aangrijpende, grappige, spannende en emotionele verhalen, geschreven door een arrestantenwacht bij de politie

Voor Frans Peperzak, arrestantenwacht is geen dag hetzelfde. Van wat er zich in de cellengang en in de cellen van het politiebureau afspeelt, hebben velen nauwelijks weet. Wie zijn 40 verhalen uit zijn boek leest, zal op een indringende manier ontdekken hoe heftig het er soms aan toe kan gaan.

"Scholieren, junks, advocaten, huismoeders, je kunt het niet bedenken of ik zie ze hier binnenkomen. En ongeacht hun achtergrond worden we als arrestantenwacht regelmatig uitgescholden en bedreigd. Ze zeggen dat ik de kanker kan krijgen! Ik ben een klootzak, teringlijer, kankerwout, racist en tyfushond. Maar ook ben ik vader en moeder, arts, psycholoog en psychiater", vertelt Peperzak.
Er is hem in de zestien jaar dat hij arrestantenwacht is in Nijmegen weinig bespaard gebleven door arrestanten die volledig uit hun dak gingen. Zo werden zijn tanden al eens uit zijn mond geslagen, liep hij een gehoorbeschadiging en zelfs PTSS op. "Toch laat ik me het plezier dat ik in mijn werk heb niet ontnemen. Ik heb het mooiste vak dat er bestaat", aldus Peperzak in zijn boek.
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
128
Eerste editie
01 januari 2020
ISBN
9789079763375


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Het is niet alleen water & brood!

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.