Advertentie
Het kindertransport

Het kindertransport

32
Gelezen 43 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 1 Recensies 2
Junior Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

Tijdens de begrafenis van oma Vliegmachien is de dertienjarige Marit verdrietig, maar ook boos. Boos op haar moeder, een beroemd violiste, die schittert door afwezigheid. Ongelooflijk, vindt Marit. Of toch niet? Wie was die lieve, drukke oma Vliegmachien eigenlijk? Na haar dood stapelen de raadsels zich in rap tempo op. Waarom verstuurde oma ansichtkaarten van over de hele wereld naar zichzelf? En wat betekenen de vreemde tekens en de datum in het medaillon dat Marit van haar erft? Met hulp uit onverwachte hoek ontrafelt Marit de waarheid over oma Vliegmachien. Haar speurtocht eindigt bij de trein vol Joodse kinderen die in juni 1943 van Vught naar Sobibor denderde: het Kindertransport. Het Kindertransport mag nooit vergeten worden. Ter nagedachtenis aan alle 1269 kinderen die hun dromen nooit waar konden maken, schreef Fedor de Beer dit boek.

Genre
Kind & Jeugd
Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen
Uitgeverij
Van Goor
Laatste editie
16 april 2014
ISBN
9789000334773 , 9789000334780
+Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Indrukwekkend

door: Barisca 1 like
Een aangrijpend boek dat vanuit deze tijd het verhaal van het kindertransport uit 1943 verteld. Het is een verhalend boek, niet een informatief boek.Er komen geesten van de overleden kinderen in het boek voor, maar niet op een overdreven of enge manier. Zij vertellen deels het verhaal dat niemand...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook