Advertentie

Het meisje dat door India fietste

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Young adult   Topics 0
Het meisje dat door India fietste van NOS-correspondent Aletta André is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jyoti Kumari, die 1200 kilometer fietste om haar gewonde vader naar huis te brengen.

Jyoti woont in een van de armste deelstaten van India. Haar toekomst ligt al vast: jong trouwen en voor haar man en schoonfamilie zorgen. Maar dan raakt haar vader gewond. Hij woont en werkt in een grote stad honderden kilometers verderop. Jyoti moet voor hem zorgen en komt voor het eerst in een grote stad. Daar gaat er een wereld voor haar open. Plots breekt er een dodelijk virus uit en algauw zitten ze zonder werk en eten. Met haar vader achterop begint Jyoti aan een loodzware fietstocht naar huis. De hitte, de honger en opdringerige reisgenoten onderweg zijn niet haar enige uitdagingen. Als ze thuiskomt, wil haar moeder haar uithuwelijken. Doet ze wat van haar wordt verwacht, of kiest ze haar eigen weg?

Journalist Aletta André was geraakt door het verhaal van Jyoti Kumari en schreef een aangrijpende jeugdroman over het meisje dat een onwerkelijke fietstocht maakte en iedereen over de hele wereld inspireerde. Tegelijk snijdt Aletta actuele thema’s aan als armoede, het kastesysteem en de positie van meisjes.

‘Een heldhaftig meisje, dat een inspiratie is voor de hele natie.’
The New York Times
+


Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Fictie 13-15 jaar
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff
Eerste editie
21 september 2021
Laatste editie
21 september 2021
ISBN
9789024595617 , 9789024595624


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Het meisje dat door India fietste

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.