Advertentie

Het Mensdier

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Het Mensdier is een persoonlijk verslag over de zoektocht naar de oorzaak van het kwaad in de wereld. Er is zoveel wat mooi en waardevol is in het leven en daarnaast zijn agressie en oorlog aan de orde van de dag, overal en te allen tijde. Hoe valt dit te rijmen? Wie of wat is er verantwoordelijk voor de zwarte kant van de mens?
Het Mensdier is een positief, hoopvol boek over de waarde van het leven, over de waarde van het eigen leven en de waarde van álle leven.

Over de auteur
Maria Quist is cultureel antropologe (V.U. en R.U.G.) en werkte voornamelijk voor natuurorganisaties. Ze inventariseerde vogels, zoogdieren en vleermuizen, deed onderzoek naar vossen en was 15 jaar landelijk coördinator van de Werkgroep Roofvogels Nederland.
Ze werkte mee aan de Ecologische Atlas van de Nederlandse Roofvogels, is oprichter van het tijdschrift De Takkeling en ontving in 1999 de Gouden Lepelaar wegens haar verdienste voor de bescherming van vogels.
Ze debuteerde in 2008 met Troostvogels, in 2017 verscheen Het verhaal van Pieterrr en in mei 2021 Het Mensdier. Ze is uitgeefster (L’Indépendance), publiciste en maakt bronzen beelden. Columns en artikelen van haar hand verschenen o.a. in de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, Volkskrant, NRC, Trouw, Kunst en Wetenschap. Ze woont deels in Nederland, deels in Frankrijk.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
312
Uitgeverij
L'Indépendance
Eerste editie
01 juni 2021
Laatste editie
07 juni 2021
ISBN
9789090346731


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Het Mensdier

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken