Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het muizenfeest

Alle dieren in het bos weten dat de muizen een feest gaan geven. Ze worden steeds nieuwsgieriger. Dat die brutale muisjes het op durven te nemen tegen Zwijn, wie had dat gedacht? Oliver en Charlie brengen 's avonds de uitnodigingen rond. Iedereen mag komen, ook Zwijn. Charlie schuift snel de kaart onder de deur door en sprint ervandoor.

De vrolijke muizen Oliver en Charlie zorgen voor veel leesplezier voor jong en oud. De avonturen in het dierenbos hebben vaart en nodigen telkens uit om opnieuw te lezen.
Machteld en Kim leerden elkaar kennen tijdens een cursus illustreren, waarbij het Machteld al snel duidelijk werd, dat zij beter was in schrijven en Kim in tekenen. Het idee om samen een kinderboek te maken, was snel geboren. Met Machtelds voorliefde voor kinderen, schrijven en lekker eten en Kims talent voor tekenen, lesgeven en knutselen, ontstond het idee voor het eerste prentenboek Oliver & Charlie - Het muizenfeest.


Kim den Dulk (1990) is illustratrice en docente beeldende kunst en vormgeving.
Al van jongs af aan was Kim druk bezig met tekenen en schilderen. Als klein meisje heeft ze ooit een kwast met rode verf in haar mond gestopt. Niet erg handig, maar blijkbaar klopt het spreekwoord 'liefde gaat door de maag' wel. Na de havo volgde ze de opleiding docente Beeldende Kunst en Vormgeving aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Tijdens haar opleiding kwam ze erachter dat haar hart lag bij illustreren, vooral voor prent- en kinderboeken. Na haar afstuderen is ze cursussen gaan geven in illustreren, animatie en tekenen.

Machteld van Zalingen (1973) is freelance redacteur en tekstschrijver. Vanaf het moment dat ze kon lezen is ze verslaafd aan boeken. Toen bleek dat er zelfs een hbo-opleiding voor boekhandel & uitgeverij bestond, was de keuze dan ook snel gemaakt. Na een tijd in de uitgeverswereld gewerkt te hebben, ontdekte ze dat ze zelf schrijven en redigeren toch wel het leukste aspect van het boekenvak vond.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Het muizenfeest het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.

Reageren op Het muizenfeest

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.