Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Het proces
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 32 4 60 3 46 2 2 1 1
VN:

Het proces

141

Gelezen 229 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 86 Favoriet 3 Recensies 3
Thrillers & Spanning Lijsten 2   Topics 0
David Zinc, een jonge advocaat bij het invloedrijke advocatenkantoor Rogan Rothberg, heeft nog nooit een rechtszaal van binnen gezien. Al vijf jaar lang werkt hij tachtig uur per week aan saaie zaken met collega?s aan wie hij een hekel heeft. Totdat hij er op een dag genoeg van heeft en ontslag neemt, om in dienst te treden bij de kleine firma Finley & Figg. Oscar Finley en Wally Gigg, ook wel senior en junior genoemd, houden zich voornamelijk bezig met verzekeringszaken die voortkomen uit de vele aanrijdingen die zich voordoen op het drukke kruispunt voor hun kantoor. Zaken die zelden voor de rechter komen, omdat de partijen altijd tot een schikking komen. Een rustig en veilig bestaan.

Maar dan klagen senior en junior namens een van hun cliënten een groot farmaceutisch bedrijf aan in een class action-zaak die alles op zijn kop zal zetten. Het lijkt in eerste instantie een zaak waarbij ze rustig op de achtergrond kunnen blijven en alleen maar hoeven af te wachten tot er geschikt zal worden. Dan blijkt dat juist hún zaak wordt aangewezen om voor de rechter te komen. En zo komt David Zinc recht tegenover zijn vroegere collega?s van Rogan Rothberg te staan. Een ongelijke strijd tussen een jonge, ooit veelbelovende advocaat en een meedogenloze groep juristen uit een wereld waarin geld belangrijker is dan gerechtigheid?

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Oorspronkelijke titel
The Litigators
Vertaald door
Hugo Kuipers
Aantal pagina’s
401
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
Eerste editie
25 oktober 2011
Laatste editie
11 april 2014
ISBN
9789400500709 , 9789400500693 , 9789400503908


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Lies
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Grisham doet waar hij goed in is

door: Sander (Hebban Crew) 1 like

John Grisham is al meer dan twintig jaar de meest succesvolle thrillerschrijver ter wereld, zo staat ook vermeld op zijn nieuwste legal thriller. Dat staat natuurlijk als een huis, maar zijn grootste successen beleefde de Amerikaan in de jaren negentig met zijn megabestsellers en block...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het proces

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.