Advertentie

Het Reptielenfonds

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Wout, leraar geschiedenis, wil graag kinderen helpen. Dit ideaal wijkt voor een obsessie met geld als hij daaraan heeft geroken. Hij valt voor de op het oog materialistische bankier Reinier. Die keert zich juist af van het grote geld wanneer hij ziet hoe dit corrumpeert. De romantisch begonnen relatie moet wel stuklopen. Wout probeert een nieuw leven op te bouwen in Suriname en komt daar, ver van Nederland, tot inzicht in hoe het zo heeft kunnen misgaan.
Het Reptielenfonds is een met veel inlevingsvermogen en humor geschreven roman over obsessies: met angst, jaloezie, geld en zucht naar erkenning. Dit leidt tot moreel verval waardoor, in Wouts woorden, ‘de verkeerde afslag wordt genomen’. Maar obsessies staan niet vast. Ze kunnen de kop opsteken of, met moeite, worden bedwongen.

‘Vinco David voert je langs de verraderlijke kloven van de hedendaagse moraal. Beeldend, onderhoudend, spannend en mooi.’ - Pieter Waterdrinker

‘De Nederlandse, manvriendelijke versie van Wolf of Wall Street. Beter en gelaagder dan de film!’ - Arthur van Amerongen

Een veelzijdige roman. Het liefdesverhaal contrasteert mooi met de ruïneuze gevolgen van hebzucht.’ - Adjiedj Bakas
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
300
Uitgeverij
Batavia Publishers
Eerste editie
08 februari 2021
Laatste editie
08 februari 2021
ISBN
9789493244009


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Het Reptielenfonds

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken